Politika zasebnosti / pravilnik o varovanju osebnih podatkov

V nadaljevanju vam predstavljamo Politiko zasebnosti podjetja Rozman Julita s.p. Prijazno vas prosimo, da jo preberete, saj vam predstavlja natančen vpogled v to, kako zbiramo, hranimo in obdelujemo vaše osebne podatke, ter vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Svetujemo vam, da občasno ponovno preverite našo Politiko zasebnosti, saj boste na ta način obveščeni o morebitnih spremembah.

Za kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko kontaktirate prek elektronskega naslov info@salon-zaves.si ali pisno na naslov Rozman Julita s.p., Ljubljanska c. 48, 2310 Slovenska Bistrica.

Politika zasebnosti velja za podjetje Rozman Julita s.p., tudi za naročila sklenjena pri pogodbenih partnerjih, na spletni strani www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in v spletni trgovini www.vsezazavese.si

 

 1. Vaša zasebnost je pomembna

V podjetju Rozman Julita s.p. se zavedamo pomena zasebnosti in se zavzemamo za popolno zasebnost naših strank, na spletni strani in vseh drugih točkah, kjer pride do stika z osebnimi podatki. Zagotavljamo vam, da z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in spoštljivo ter jih skrbno varujemo skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR in internimi akti podjetja Rozman Julita s.p.. Do vaših osebnih podatkov imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju Rozman Julita s.p. in pogodbeni obdelovalci izključno v okviru namenov, ki so predstavljeni v pristopni izjavi. Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje prodajnega procesa in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

 

 1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje Rozman Julita s.p., Ljubljanska c. 48, 2310 Slovenska Bistrica (identifikacijska številka: SI77451694; matična številka: 5548794). Osebne podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo skladno z določbami Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), z vsebino določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1), ter vsemi internimi akti obdelovalca, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

Na območju Slovenije imamo  samostojno trgovino Salon Zaves in poslujemo že vse od leta 1986. Podjetje je vse od svojega nastanka osredotočeno na zadovoljstvo kupcev. Dobro počutje in zadovoljstvo z izdelki sta temeljni vrednoti, za kateri se zavzemamo, zato s posebno skrbnostjo in odgovornostjo obravnavamo tudi osebne podatke strank. Zavzemamo se za zakonito, pošteno in pregledno obdelavo osebnih podatkov, pri čemer skrbimo, da imajo do njih dostop le pooblaščeni in kompetentni zaposleni, ki z osebnimi podatki ravnajo skladno s predpisi in jih ščitijo pred zlorabo ali uničenjem ves čas zakonite obdelave.

 

 1. Načini pridobivanja in vrste osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine:

– Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.

– Občasno prek nagradnih iger, natečajev in aktivnosti za člane, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

 Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

– Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

– osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, e-naslov, mobilna ali stacionarna številka);

– uporabniško ime in geslo;

– dodatni osebni podatki (datum rojstva in spol);

– osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;

– podatki za izstavitev računa v trgovini in spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, naslov za dostavo in izstavitev računa);

– podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa);

– podatki z naslova podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v tem kontekstu);

 fotografije, videoposnetki in komentarji, ki nam jih sami pošljete ali objavite;

 podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družabnih omrežij oziroma z interakcijo prek Facebook strani Salon Zaves, Rozman Julita s.p.

– lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih sami posredujete;

 vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij;

– drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja.

 

 1. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Podjetje Rozman Julita s.p. osebne podatke zbira in obdeluje v okviru trženjskih aktivnosti za prodajo v Salonu zaves in o stalih trgovinah, kjer se zavese šivajo pod našim imenom na področju Slovenije. Podatke zbiramo za naslednje namene:

– obveščanje o izdelkih, novostih, akcijah in posebnih ponudbah po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;

– pošiljanje promocijskih in oglasnih sporočil po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;

– nudenje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, samodejno obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.);

– izvedba prodaje in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine ali v trgovinah, kjer naročite naše izdelke;

– preverjanje identitete v izogib goljufijam;

– upravljanje vašega sodelovanja v raznih promocijskih ali oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, natečaji, ankete, ponudbe, raziskave trga ipd.);

– izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v trgovinah, kjer naročite naše izdelke ali v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini, za sporočilo o dokončanju naročila ipd);

– izvršitev obveznosti, ki izhajajo iz kakršnegakoli dogovora z vami;

– upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);

– zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani www.salon-zaves.si in www.big-screen.si in www.vsezazavese.si v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;

– oglaševanje prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram);

– oglaševanje in administrativno upravljanje na spletni strani www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in www.vsezazavese.si

– izvajanje raziskav in analiz spletne strani www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in www.vsezazavese.si vključno z analizo učinkovitosti trženjskih in oglaševalskih akcij z orodji za spletno analitiko.

 

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

 

 1. Spletna stran in spletna trgovina

Ob obisku spletne strani www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in www.vsezazavese.si se za delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki. To so podatki o strojni in programski opremi vaše naprave, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, operacijski sistem, ime domene, obiske podstrani na spletnem mestu, trajanje posameznega ogleda strani, vaše poti po spletnem mestu, podatke o nastavitvah zaslona in referenčne spletne strani, kot so iskalniki, spletne strani tretjih oseb ipd. Podatki o obisku spletnega mesta so opredeljeni le z edinstveno identifikacijsko številko in so anonimizirani, kar pomeni, da na njihovi podlagi posameznik ne more biti prepoznaven. Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke, pri čemer izvajamo vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov. Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na info@salon-zaves.si. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

 1. a) Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Načeloma piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar se lahko uporabljajo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Spletna stran Rozman Julite s.p. www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in www.vsezazavese.si uporablja spletne piškotke za zagotavljanje kar najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju spletni trgovini ter za zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

 

Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si/ ali na povezavi .

 

 1. b) Povezave do tujih spletnih strani in prijava prek družabnih medijev

S spletne strani www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in www.vsezazavese.si vodi nekaj povezav na druge spletne strani. Obiskovalec se mora zavedati in sprejeti, da imajo ta spletna mesta lastne politike zasebnosti, za katere podjetje Rozman Julita s.p. ne odgovarja in so neodvisne od politike zasebnosti podjetja Rozman Julita s.p. Prav tako obstaja možnost, da se v spletno trgovino prijavite prek Facebooka ali Googla. V tem primeru z nami delite podatke s svojega osebnega profila, zato vam svetujemo, da se zaradi varnosti vaših osebnih podatkov seznanite s politiko zasebnosti teh omrežij.

 

Prav tako lahko podjetje Rozman Julita s.p. prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram), izvaja ciljano oglaševanje blagovne znamke Salon Zaves na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih parametrov ali obiska na spletne strani www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in www.vsezazavese.si. Ta omrežja uporabljajo informacije o vaši spletni dejavnosti bodisi ločeno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so pomembne za oglaševalske namene, z namenom, da vam prikažejo oglase, prilagojene vašim interesom.

 

 1. c) Spletna analitika

Za analizo spletne strani www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in www.vsezazavese.si uporabljamo orodje Google Universal Analytics, ki jo nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike. Podatki, ki jih Google Universal Analytics zbira o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš začetni URL, spletni brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali ločljivost zaslona), se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah Amerike, nato pa so nam prek orodja Google Universal Analytics dostopni v anonimizirani obliki.

 

Google ima certifikat EU-US Privacy Shield, zato za svojo obdelavo podatkov uporablja ustrezno raven varstva podatkov. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti.

 

 1. d) Koordinate GPS

Spletna stran Rozman Julita s.p. www.salon-zaves.si, www.big-screen.si in www.vsezazavese.si za zagotavljanje pravilnega delovanja in uporabe vseh funkcionalnosti v mobilnih in spletnih aplikacijah uporablja lokacijske podatke uporabnika (tj. zemljepisna dolžina, zemljepisna širina, pridobljeni z mobilne naprave uporabnika). Podatki GPS so pridobljeni in uporabljeni na način, da se pri tem ne da identificirati obiskovalca.

 

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo samo prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. pošiljanje elektronske pošte na, ob spletnem naročilu, vaše posredovanje posebnih zahtev glede izdelkov ipd.).

 

 1. Obdelovalci osebnih podatkov

Do osebnih podatkov imajo dostop izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Rozman Julita s.p., ki osebne podatke potrebujejo za izvajanje namenov, navedenih pod 4. točko, in pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki podjetju Rozman Julita s.p. zagotavljajo tehnično ali strokovno podporo pri obdelavi osebnih podatkov. To so:

– izdelovalci in vzdrževalci spletnih vmesnikov in aplikacij za obdelavo osebnih podatkov;

– vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev;

– razvijalci in uvajalci programskih rešitev;

– ponudniki vmesnikov za pošiljanje spletne pošte in SMS- ali MMS-sporočil;

– izvajalci spletnega oglaševanja (na Googlu, Facebooku, Instagramu idr.);

– tiskarji;

– Pošta Slovenije;

– dostavne službe;

– državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

 

Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov, ki s strani podizvajalcev zagotavlja enako mero zaščite, kakršno zagotavlja podjetje Rozman Julita s.p. samo. Vsi pooblaščeni zaposleni in pogodbeni podizvajalci so locirani v Evropski uniji.

 

Izjemoma lahko vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi nerazkritje informacij povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

 

 1. Vaše pravice

Vaša osebna pravica je, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da podjetje Rozman Julita s.p. dopolni, popravi, omeji uporabo ali preneha uporabljati in dokončno odstrani iz baze podatkov vaše osebne podatke za namene, navedene pod 4. točko. Prav tako lahko na enak način zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

 

Zahtevek za prenehanje uporabe ali popolni izbris vaših osebnih podatkov lahko oddate na naslednje načine, pri čemer morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

– pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na info@salon-zaves.si s pripisom »Odjava«;

– pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov Rozman Julita s.p., Ljubljanska c. 48, 2310 Slovenska Bistrica

 izpolnite izpisno izjavo v katerikoli trgovini, kjer lahko naročite in kupite naše izdelke v Sloveniji;

 v e-novičniku kliknete na povezavo ali odgovorite nanj z besedilom »Odjava«;

 

Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v roku 5 delovnih dni.

 

 1. Varnost osebnih podatkov

Podjetje Rozman Julita s.p. je sprejelo številne postopke in varnostne ukrepe, s katerimi poskušamo zagotoviti največjo možno mero tehnične in vsebinske varnosti osebnih podatkov. Prizadevamo si, da so vsi procesi v povezavi z osebnimi podatki transparentni in potrošniku jasno predstavljeni.

 

Prav tako s pogodbo zahtevamo, da enako ravnajo pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki pridejo v stik z osebnimi podatki. Prav tako se zavzemamo za varnost podatkov, ki nam jih posredujete prek spleta, ker pa se lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ni povsem varen zaradi dejavnikov, na katere nimamo vpliva, smo vas dolžni obvestiti, da vam ne moremo zagotoviti popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, zato vsako tako pošiljanje opravite na svojo odgovornost.

 

 1. Obdobje hrambe osebnih podatkov

Podjetje Rozman Julita s.p. se obvezuje, da bo vaše osebne podatke obdelovalo in hranilo izključno za navedene namene, in sicer dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Pridržujemo si pravico, da lahko brez obvestila iz baz in evidenc izbrišemo vse podatke, za katere obstaja utemeljen sum, da so neresnični ali lažni.

 

 1. Mednarodno pravo

Za vsa vprašanja, vezana na vsebino Politike zasebnosti, je merodajna slovenska zakonodaja brez sklicevanja na načela mednarodnega zasebnega prava.

 

 

Politika zasebnosti podjetja Rozman Julita s.p.  stopi v veljavo 25. 5. 2018.